4 Ekim 2010 Pazartesi

Lafuma Memphis Yandan Asmalı Çanta

1930 Yılında Victor, Alfred ve Gabriel Lafuma kardeşler tarafından Fransa'da kurulan Lafuma o günden bugüne doğa sporları ve günübirlik kıyafetler konusunda kendisini geliştirerek piyasada haklı bir ün ve itibar elde etmiştir. Bugün sizlere İstanbul'da AirPort Alışveriş merkezindeki Outdoor malzemeler satan mağazadan aldığım ufak Lafuma çantayı tanıtacağım. Sanırım mağaza kapanmış artık yerinde başka bir mağaza var.


Çantamız oldukça bol cepli ve kaliteli kumaştan güzel bir işçilikle imal edilmiş. Elinize aldığınızda kalite hissini farketmeniz çok kısa sürüyor:) Gerçi kaliteli sırt çantaları ve çadırlar üreten bir şirket için şaşılacak durum değil.Çanta içindeki bölmeler ve kartlıklar sayesinde cüzdan almadan yola çıkmanıza olanak sağlıyor. Sade tasarımlı çantanın ön kısmında Lafuma isim ve logosunun nakışla işlenmiş halinden başka bir desen veya baskı bulunmuyor. Hemen öndeki fermuarlı göz sakız, kolonyalı mendil, ince bir bloknot ve kalem gibi kullanım amacınıza göre değişebilecek birçok şeyi alabilir.


Çantanın çift fermuarlı ön gözünü tam olarak açabiliyoruz. Dediğim gibi bu taraf tamamen cüzdan gibi tasarlandığından kapağın 180 derece açılması güzel bir özellik. Hem sağ hem de soldaki fileli bölümlere kart, bozuk para vs gibi ufak tefek şeyleri koyabilirsiniz. Sağdaki gözü sanıyorum ki sırf bozuk para koyulabilsin ve bunlar dağılmasın diye fermuarlı yapmışlar.

Kartlık kısmındaki bölmeler oldukça geniş tasarlanmış. Kredi karınızın neredeyse 1,5 katı genişliğindeki şeyleri bile rahatlıka koyabilirsiniz. Bu özellik bize alıp koyarken da ayrıca rahatlık sağlıyor. Ama dikkatsiz arkadaşlara geniş bölmelerin düşme tehlikesini arttırdığını hatırlatmakta yarar var. :)

Sol tarafın üst kısmında anahtarlığınızı asabileceğiniz klipsli bir parça bulunuyor. Bu sayede anahtarlarınızı çantadan çıkarmadan kapınızı açma imkanınız veya akbil basma imkanınız ( fakirliğin gözü kör olsun:)) var. Ama ara parça biraz daha uzun tutulsa bu işlemler daha kolay yapılabilirmiş.

Bu parçanın arkasındaki fermuarlı kısım nakit paranızı güvenle koymak açısından ideal. Çantanın bütün cepleri oldukça geniş bu sayede kullanımda kişiye büyük bir rahatlık ve çeşitlilik sağlıyor.


Gelelim arkadaki baba bölmeye. Bu bölme ön taraf gibi tam açılmıyor. Ama fermuarlar çantanın sağ ve sol alt köşelerine kadar gittiğinden buraya da birşeyler koymak veya almak çok kolay. İçine benim biri oldukça hacimli cep telefounum olan E61 dahil iki telefonu oldukça rahat alıyor. Sigara içenler sanıyorum sigara, çakmak gibi gereksiz alet edavatlarını da buraya koyabilirler. İçindeki fileli bölme aslında müzikçalar için ayrılmış.


Eğer müzikçalarınızın benimki gibi dıştan şarkı değiştirmeye yarayan bir parçası varsa o zaman hiçbir zaman çantadan çıkarmadan şarkı değiştirme durdurma vs işlerinizi kolaylıkla halledebilirsiniz.


Çantanın arka kısmına gelecek olursak askılarını çıkarınca kemerinize takabilmenize olanak sağlayan bir parça arkada sizleri bekliyor. Çıtçıtlardan sökmeden de kemerinizden geçirebilirsiniz. Gerçi gömlek veya tişörtünüzü pantolonunuzun içine sokmuyorsanız bu şekilde kullanmanız zaten imkansız. Sokuyorsanız da bu şekilde kullanarak eskiden 5110'larını kemerlerine takan amcalardan ne farkınız kalacağını şimdi hayal edemedim:)))


Çantanın su alma durumuna gelecek olursak... Yukarıda gördüğünüz gibi direk musluk suyu altına tuttum kumaşı kesinlikle su geçirmiyor. AMA...
Ne yazık ki fermuar kısımların kumaşı mumlanmadığı için fermuarların kumaş kısımlarından içine su girebiliyor. Bu su çok fazla değil. Örnek olarak dışarıda yağmura yakalandığınızı varsayalım, çok fazla zaiyat olacağını düşünmüyorum. "Zamanım var uğraşmayı da seviyorum" diyorsanız fermuarların kumaş kısımlarını içten mumlayabilirsiniz, bu da baya etkili olacaktır.

SONUÇ OLARAK:

Lafuma yıllardır çalıştığı sektörde ismini neden böyle güzel yerleştirğini bana bir kez daha kanıtlamış oldu. Çanta gayet şık ve lüçük boyutlarına rağmen kendisinden beklenmeyecek bir hacme sahip. İçindeki cepler sayesinde hem cüzdan hem de cep telefounu, sigara vs gibi bütün döküntülerinizi tek yerde toplayabilecek faydalı bir ürün. Ne kadara aldığımı hatırlamıyorum ama 20-30 lira arası bir fiyatı vardı, sağladığı faydalara bakılırsa çok da büyük bir fiyat etiketi sayılmaz. Ripstop kumaş sayesinde delindiğinde yırtılması engellenir.

Eğer benim gibi şişkin pantolon ceplerinden hoşlanmıyorsanız mutlaka bir tane edinmelisiniz. Tek eksisi ne ön ne de arkadaki gözü güneş gözlüğü kılıfı alacak kadar geniş değil, bu yüzden yaz aylarında bazen sorun olabilir. Ben o işler için bunun bir büyüğü adidas çantamı kullanıyorum, belki bir gün burada onu da sizler için incelerim.:)

2 yorum: